تاریخ ایجاد02/02/2018 12:00:00 ق.ظتعدادبرگ: 117قیمت: 11500 تومان
تعدادمشاهده1
دانلود پاورپوینت با موضوع سازه های فولادی
بخشی از مطالب:
سازه فولادی نوعی سازه است که مصالح اصلی آن که برای تحمل نیروها و انتقال آنها به کار میرود از فولاد است.
مقدمه:
با وجود تجربه تلفات و خسارات سنگین زلزله های اخیر مانند زلزله های منجیل و بم، احتمال وقوع زمین لرزههای بزرگ در بیشتر مناطق پرجمعیت کشور و نیاز جدی به اعمال کنترل کیفی در طراحی و اجرای ساختمان ها، هنوز توجه کافی به ساخت و ساز صحیح نشده است. ساختمان های فولادی بخش قابل توجهی از ساخت و ساز در ایران را تشکیل می دهد. در این مقاله مرور مختصری بر وضعیت اجرای این ساختمان ها در کشور می شود و موارد نقاط ضعف اجرایی که بهطورمعمول بعلت سهل انگاری یا عدم تسلط کافی مهندس ناظر به اصول اجرایی ساختمان مقاوم در برابر زلزله رخ می دهد مورد توجه قرار داده و راهکار های مناسب و ممکن جهت بهبود ساخت و ساز ارائه شود
پیشینه استفاده از فولاد در صنعت ساختمان سازی:
يك پل قوسي در انگلستان با دهانه 30متر با استفاده از انحناي چدني در سالهاي 1777تا1779ساخته شد و در سالهاي 1780تا1820پلهاي چدني متفاوتي ساخته شد.
از سال1840 آهن كم كربن ( چكش خوار با درصد فولاد 001تا0.3) جايگزين چدن ( آهن پر كربن شد )
نورد ميلگردها در سال 1780و نورد ريلها در سال 1820شروع شو ونيمرخهاي I شكل در 1870 ساخته شد .
از سال 1890 فو لاد جايگزين آهن كم كربن در ساختمان سازي شد
هدف از اسكلت فلزي
اصولاًبه علت كم بودن مقاومت فشاري و عدم مقاومت كششي مصالح آجري ساختمانهايي كه از اين نوع مصالح ساخته مي شوند،با ارتفاع كم بوده و مسلماص نمي تواند مرتفع و داراي طبقات متعدد باشد.چنانچه خواسته شود بنائي در چند طبقه به صورت اسكلت آجري ساخته شود،بايستي ضخامت دي وارها در طبقات تحتاني بيشتر ودر طبقات بالاوآخر جهت بار دادن به ستونها و ديوارهاي آجري از 35 سانتي متر كمتر نباشد نتيجتاً اين گونه بناها اولا فضاي زيادي را جهت ديوارها اشغال مي نمايد.ديگر اينكه سرعت ساختمان سازي با اسكلت بنايي ( ماسونري)بسياركندوطولاني خواهد بود . از اين رو متخصصين به اين فكر افتادند تا ساختمانهايي بسازند كه اولاً تاب فشاري ـ كششي ـو خمشي مصالح ان از ساختما نهاي آجري بيشتر و كاربرد آن سريع تر باشد . در پي اين تحقيقات ، تحقيق از مصالح فولادي كه داراي مقاومت تحمل بارهاي : فشاري ـ كششي ـ برشي- مي باشند دنبال شد و بدين ترتيب ساختمان فلزي در طبقات متعدد با اشغال فضاهاي بسيار كم و كا ربرد سريع به وجود آمد .
احداث ساختمان بمنظور رفع احتیاج انسانها صورت گرفته و مهندسین، معماران مسئولیت تهیه اشکال و اجراء مناسب بنا را برعهده دارند؛ محور اصلی مسئولیت عبارت است از: الف ) ایمنی ب ) زیبائی ج) اقتصاد
با توجه به اینکه ساختمان های احداثی در کشور ما اکثرا" بصورت فلزی یا بتنی بوده و ساختمانهای بنایی غیر مسلح با محدودیت خاص طبق آئین نامه 2800 زلزله ایران ساخته میشود، آشنایی با مزایا و معایب ساختمانها می تواند درتصمیم گیری مالکین ، مهندسین نقش اساسی داشته باشد
مزایای ساختمان فلزی
مقاومت زیاد: مقاومت قطعات فلزی زیاد بوده و نسبت مقاومت به وزن از مصالح بتن بزرگتر است ، به این علت در دهانه های بزرگ سوله ها و ساختمان های مرتفع ، ساختمانهائی که برزمینهای سست قرارمیگیرند ، حائز اهمیت فراوان میباشد .
خواص یکنواخت :
فلز در کارخانجات بزرگ تحت نظارت دقیق تهیه میشود ، یکنواخت بودن خواص آن میتوان اطمینان کرد و خواص آن بر خلاف بتن با عوامل خارجی تحت تاثیر قرار نمی گیرد ، اطمینان در یکنواختی خواص مصالح در انتخاب ضریب اطمینان کوچک مؤثر است که خود صرفه جو یی در مصرف مصالح را باعث میشود .
دوام :
دوام فولاد بسیار خوب است ، ساختمانهای فلزی که در نگهداری آنها دقت گردد . برای مدت طولانی قابل بهره برداری خواهند بود - خواص ارتجاعی : خواص مفروض ارتجاعی فولاد با تقریبی بسیار خوبی مصداق عملی دارد . فولاد تا تنشهای بزرگی از قانون هوک بخوبی پیروی مینماید . مثلآ ممان اینرسی یک مقطع فولادی را میتوان با اطمینان در محاسبه وارد نمود . حال اینکه در مورد مقطع بتنی ارقام مربوطه چندان معین و قابل اطمینان نمی باشد .
کلمات کلیدی مرتبط: دانلود , پاورپوینت , با , موضوع , سازه های , فولادی , , , ,